Berggren, Hans

Företagsuppgifter

Företaget startade 1985 med inriktning mot dokumentära stillbilder. Sedan slutet av 1990-talet har verksamheten till stor del kommit att gälla produktion av videofilmer. Från och med 2009 sker filmningen uteslutande i HD.

Arbetsområde

Filmproduktionen är huvudsakligen inriktad mot den dokumentära sidan. Flera filmer har producerats i nära samarbete med olika forskare med syftet att dokumnetera nya eller mera spektakulära delar inom det biologiska ämnesområdet. Av särskilt intresse att lyfta fram är vardagsmiljön i den lilla skalan där särskilt makro- och mikrofilmningen kommit att utvecklats till ett specialområde.

Produktioner

Mellan 1999 och 2003 producerades veckovisa inslag till SVT´s Mitt i Naturen tillsammans med naturjournalisten Jan Danielson. Flera filmer har producerats för SVT´s Naturfilm bl a filmer om flodpärlmusslan, livet i tillfälliga vattensamlingar, djurlivet i en å och björndjurens överlevnadsstrategier.

Har levererat bildmaterial till ett antal barnprogram inom SVT och UR.
Informationsfilmer har producerats inom området skogs-och jordbruk för statliga myndigheter och organisationer. Flera filmer med inriktning mot naturvård har producerats på uppdrag av olika länsstyrelser.

Kontaktuppgifter

Hans Berggren
Limnovision
Laxvägen 11
29535  BROMÖLLA
Sverige

Telefon: 0702459331
Epost: limnovision@telia.com
Hemsida: limnovision.se