Muld, Peter

Företagsuppgifter

Foto: Lisa Sihlberg

Vid sidan av min anställning inom räddningstjänsten så driver jag ett enmansföretag som heter Peter Muld Productions där jag jobbar med film, foto och hemsidor.
Filmning och produktion gör jag själv men jobbar ibland tillsammans med Lisa Sihlberg som är fotograf, filmare och climate storyteller.
När jag producerar film jobbar jag uteslutande i Final Cut Pro X och för ljudredigering använder jag Adobe Audition. För redigering av foton använder jag Lightroom och Photoshop.
Som filmfotograf är jag helt självlärd men har självklart blivit inspirerad av många duktiga filmare runt om i världen och några av mina största förebilder inom det området är Paul Nicklen och Christina Mittermeier.

Arbetsområde

För närvarande arbetar jag på en dokumentär om Västerhavet som handlar om den marina miljön, marin nedskräpning och utfiske. Stefan Edman, Lisa Sihlberg och jag reser runt till olika platser på västkusten och intervjuar forskare som har stor erfarenhet om problemen som vi har i Västerhavet. Vi tittar på miljön både över och under ytan och följer det marina skräpet från upplockning på stränder, till hur man tar hand om det för att göra om det till nya produkter.

Vi träffar fiskare som berättar om sina erfarenheter efter att har levt hela sina liv på haven och har sett förändringarna sedan lång tid tillbaka.
Dokumentären beräknas vara färdig under hösten 2023.

Som ett sidoprojekt arbetar jag med att dokumentera våra miljöer i skogen och tanken är att det ska bli en dokumentär om den biologiska mångfalden i våra äldre skogar och hur den ser ut i jämförelse med ett kalhygge. Plus många intressanta inslag om våra svenska skogar.

Produktioner

2023 Sveriges saltaste kust (pågående projekt)

2019-2021 Bredfjället i våra hjärtan

Följ med till skogen, skönheten och tystnaden. Till nattskärran, storlommen och tjäderns magiska spelplats, till fjärilar och humlesurr på ljuvliga blomsterängar. Fascineras av historien och människors livsöden, förr och nu, i denna Bohusläns mest storslagna fjällbygd: Livskonstnärerna Dagmar och Hugo, förnöjsamma Gertrud, Verner på Brattås, bröderna Knut och Nils som berättar om sin uppväxt på 1930-talet. Och många fler. Möt också fjällets nybyggare Erika och Fredrik och deras barn.

2019 – Nils hemma på sin gård i Hillingsäter

Ett år efter vi spelade in Nils och Knut när de besökte den gamla gården på Södra Fjället så träffar vi Nils på sin gård i Hillingsäter. Han fortsätter att berätta om sitt liv på Södra Fjället och om livet på gården i Färgelanda och livet vid sågen.

2018 – Nils och Knut

En kortfilm som handlar om bröderna Nils och Knut, som växte upp på Södra fjället i Ljungskile. De berättar om sina minnen från barndomen och om hur det var att växa upp på Bredfjället i början av 1900-talet.

Kontaktuppgifter

Peter Muld
Lyckornavägen 56
45933 Ljungskile

Telefon: 070-6029849
Epost: petermuldphotography@gmail.com
Hemsida: www.petermuldphotography.com
Instagram: https://www.instagram.com/petermuldproductions/
Youtube: https://www.youtube.com/@petermuldphotography