Seldén, Annette

Företagsuppgifter

Annette är en utpräglad miljö- och landskapsfotograf inom både stillbild och film. Hon har arbetat professionellt sedan 1993, huvudsakligen med dokumentation av nordisk natur, men under åren har Annette även besökt Antarktis, Grönland, Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika.

Arbetsområde

Annette har specialiserat sig på undervattensfoto, där genren undervattenslandskap innebär stora utmaningar i våra nordiska vatten, men hon har sedan tidigt 90-tal även arbetat mycket med flygfotografering utöver traditionellt landskapsfoto.
Annette är en ofta anlitad föreläsare, och med sina unika bild- och filmberättelser som ofta presenteras tillsammans med både tal och musik, lämnas ingen oberörd. Hennes huvudsakliga verksamhet är föreläsningar, workshops, utställningar och bildförsäljning, men hon är även en flitig debattör och artikelförfattare.
När Annette är ute på fotograferingsuppdrag är kajaken och dykutrustningen centrala verktyg för att ta sig ut i naturen, men även andra friluftsaktiviteter ligger henne varmt om hjärtat, med kameran som ständig följeslagare.
Natur och miljö har varit ledstjärnan i Annettes liv sedan tidiga barnsben. Friluftsliv, marinbiologi, akvaristik och ett stort intresse för miljöfrågor har alltid funnits. Med åren så har miljöintresset vuxit sig allt starkare, i takt med de negativa förändringar som nu sker med vår natur. Biologisk mångfald och återställning av kulturmarker är något som Annette implementerat i driften av sin gård i Halland, men hon har även engagerat sig i lokala miljö- och kulturmiljöfrågor.
Ideellt föreningsarbete har präglat Annettes fritid under många år och redan i tidiga tonåren valdes hon in som ordförande i den lokala akvarieföreningen. 2012 valdes hon in i styrelsen för Naturfotograferna och sedan 2021 innehar hon ordförandeposten utöver flera andra lokala styrelseuppdrag.

Produktioner

Annette har mottagit flera stora priser av större karaktär såsom Hallands Naturskyddsförenings miljöpris, Kungsbacka kommuns miljöpris, Naturfotograferna och Kodaks stipendium, Lions stipendium för miljöengagemang, Kungsbackas kommuns arkitekturpris för att nämna några.
I december 2012 debuterade hon som författare till den omfattande guideboken om Kungsbackas natur. Boken utgavs på eget förlag, men hon har både före och dess publicerat bilder i andra många böcker och tidskrifter.
Som föreläsare och utställare har hon medverkat ett flertal gånger på nordens största fotofestivaler som naturfotofestivalen i Vårgårda, Camera Natura-dagen, Arvika Naturfotofestival, Båtmässan och Vildmarksmässan, men under årens lopp har hon även deltagit i många andra mindre festivaler som Södermöre fotofestival, Fair Enough, Hultsfreds fotofestival, Borås fotofestival, Naturfotofestivalen i Hässleholm, Mullsjö fotofestival, Blekinge Läns Tidnings fotomässa, Kulturnatta i Göteborg till exempel.

Kontaktuppgifter

Annette Seldén
Hallens Gård
Bröndomevägen 147
434 79 VALLDA
Sverige

Telefon: 070-35 43 618
Epost: seldenphoto@telia.com
Webb: www.seldenphoto.se

Sociala Medier