Miljöjägarna

Föreningen Naturfilmarna har i flera år drivit många ungdomsprojekt. Tredje och senaste treåriga projektet med stöd från Allmänna Arvsfonden är Miljöjägarna. Tillsammans med ungdomar över hela landet ska vi dokumentera goda miljöprojekt och det positiva som händer i vårt avlånga land för att åstadkomma hållbara förändringar. Var med och visa upp det som händer i din kommun! Läs mera

De två tidigare projekten som båda varat i tre år har varit Unga Naturfilmare och Safari Sverige.

Tillsammans med ungdomar över hela landet dokumenterar vi goda miljöprojekt och det positiva som händer i vårt avlånga land för att åstadkomma hållbara förändringar. Det finns många positiva projekt med djur-och naturvård och dessa vill vi lyfta fram. Var med och visa upp det som händer i din kommun!
Projektet riktar sig till er som är under 26 år eller 65+ och vi jobbar med skolor, föreningar, grupper eller alla personer som har goda idéer om svensk miljö. Vi försöker nå ut till så många människor som möjligt i hela landet. Därför reser vi land och rike runt för att berätta om projektet. Vi kommer gärna till er.
Ibland är det en Inspirationsträff där vi berättar om hur det är att vara naturfilmare. Vi visar bilder och filmklipp och berättar om projektet. Man får chans att ställa frågor, berätta om smultronställen och miljöprojekt och prova på att filma med vår utrustning. Vi håller Workshops där man får prova på att filma och redigera under ett par dagar. Och ibland är det Filmläger där vi vistas någonstans i naturen, lever lägerlivet och skapar film.

Har du en filmidé? Vi hjälper dig och du kan även låna utrustning av oss.

Vi erbjuder också kurs i Naturfilmsproduktion. Under våra två första år har vi utbildat ca. 20 st ungdomar i naturfilmsproduktion. Men nu, när Arvsfonden har utökat sin målgrupp till äldre, kan vi också erbjuda denna kurs till er som är över 65. Nästa kurs startar våren 2023.

Vi utbildar handledare!

Projektet Miljöjägarna utbildar ungdomar till att bli handledare på våra läger och workshops. Att vara handledare för Miljöjägarna innebär att ansvara för utbildning av andra ungdomar inom dokumentärfilmproduktion. Du som gått utbildningen kommer att kunna bli projektanställd av Miljöjägarna och leda andra ungdomar i att producera natur-och miljödokumentärer. Du kommer också att få ansvara för att producera egna filmer om miljöprojekt runt om i Sverige.

För er som hellre vill lära på distans har vi en filmskola på vår hemsida: www.SafariSverige.nu
Titta gärna på vår korta film om projektet.

FUN – Festival Unga Naturfilmare

FUN festivalen 2022 hölls på Marsbäckens Vandrarhem i Västerviks kommun och blev en stor succé.
Vi spelade brännboll & fotboll, paddlade kanot, vandrade i trollskog, utforskade Östersjön, spanande på fåglar, åt massvis med mat och producerade filmer!