Fullvärdiga medlemmar

Abdipour, Ali

Ingen profil
Email: intercutfilm@gmail.com

Alm, Göran

Enmansfilmare med intresse att dokumentera det vardagliga i sin miljö, människan – naturen – djuren.
Förmedla till andra det jag upplever på mina vandringar i det tysta och stilla.

Andersson, Hasse

Till vardags driver jag en IT & kommunikationsbyrå i Sandviken sedan 1997 och där film och foto är del av vårt erbjudande.
Mitt intresse för naturfilm har funnits med mig hela livet.

Andrén Claes

Avslutade 2018 ett femårsprojekt för SVT med arbetsnamnet ”Naturen som förebild”, som är en miniserie om två program vardera 58 min. Syftet med projektet var att visa innovationer i naturen som varit förebild för modern teknik, viktig medicin och smart design.

Atterdal, Thomas

Vilda djur och fåglar är mina favoritmotiv.

Jag har ett stort intresse av att vistas i naturen och att resa vilket passar bra ihop med filmandet och fotograferandet. Jag reser gärna till områden där det är riktig vildmark.

Book, Roger

Filmar i HD sedan 2011. Ornitolog med bredd inom biologi. Arbetat som informatör och projektledare bl a innan. Har givit ut 8 CD-skivor med fågelläten och har sålt ljudinspelningar till diverse produktioner.

Dahlin, Tobias

Med kärlek till havet började Tobias dyka 1991 och i havets mystik väcktes också hans egentliga fotointresse. Än idag är hans foto och film starkt knuten till den akvatiska världen, både ovan och under ytan.

Edman, Stefan

Jag har hela livet haft en passion att försöka förmedla förundran, fakta och förståelse inför naturens skönhet och hur vi själva är infogade i ekosystemen, som individer och samhälle.

Ek, Stefan

Ingen profil

Eliasson, Mattias

Arbetar främst i skog, med att samla på virke och betraktelser. Skapande hantverk och slöjd i form av byggnader, staket, grindar, möbler, konst, skriver böcker och producerar filmer, med en förkärlek för det vardagsnära och enkla skildrandet.

Eliasson-Edland, Sarita

Mitt focus är natur- och äventyrsfilmer. Jag vill visa tittarna den biologiska mångfalden som finns på vår planet. Ta med tittarna på spännande resor där man får träffa människor som värnar om både djur och natur.

Emerius, Göran

Enmansföretag med produktion gärna inriktad på natur eller ämnen som rör natur. Reser med egen utrustning och visar film på allmänna lokaler riket runt. Försäljer filmerna på DVD.

Falklind, Martin

Martin arbetar som fotograf och är exekutiv producent för Ecofilms produktioner. Han är oftast ute i fält för att dokumentera våra fiskar och natur.

Fermergård, Robert

Att fånga det vilda på film i den tidiga morgondimman är min passion. Den nu aktuella filmen ”Vilda Småland” som visades på SVT 29 februari har tagit 6 år att producera.

Hammar, Johan

Ingen profil

Johansson, Göran

Jag arbetar endast på hemmaplan, det vill säga i Sverige och Norge. Jag har sex fasta gömslen att arbeta ifrån och det är allt ifrån rovfågel- till orrgömslen. Naturligtvis har jag dessutom ett antal flyttbara gömslen.

Johnsson, Tommy

Det brinnande intresset har alltid kretsat kring djur och natur i både när och fjärran. Att genom filmningen få möjligheter till att kunna dokumentera och dela med sig av upplevelser och äventyr, har gjort det hela till något värdefullt att jobba vidare på.

Jonsson-Wallin Ingrid

Jag skriver artiklar om bildberättande och bildens berättarkomponenter och gör egna filmer.
Jag har också ett stort intresse för historiska dokumentärfilmer.

Kristersson, Mikael

M.K. har arbetat professionellt med frilansproduktioner sedan genomgången filmfotoutbildning på Dramatiska Institutet 1973-75 och producerat ett 35-tal filmer av varierande längd, form och innehåll, mest för television.

Ladner, Björn

Filmar ofta makro men ibland även större djur på längre håll. Filmar ofta nattetid, ibland strax under vattenytan. Arbetar i PC-miljö och redigerar i DaVinci Resolve.

Loor, Andi

Ingen profil

Lundberg, Torkel

Jag arbetar med frilansproduktioner för tv och radio sedan 1997 och har med olika medarbetare producerat ett 20-tal kortfilmer och naturdokumentärer för SVT och YLE.

Lykke Lundberg, Anette

I min firma Lykke Film gör jag egna längre dokumentärfilmer om vår biologiska mångfald. Samtliga har visats av SVT. Filmerna är producerade med stöd från Forskningsrådet Formas och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Lysén, Svante

Har under många år föreläst land och rike runt med diabilder som mestadels handlar om avlägsna platser i Taiga och Arktis, framförallt om tre årslånga och minnesvärda vildmarksvistelser i Kanada, norra Spetsbergen och östra Grönland.

Magnusson, Jonny

En ideell enmansfilmare med kärlek till området runt Öresund. Allt filmarbete är ideellt för att främja och sprida de glädjeämnen Öresunds miljön döljer under ytan. Driver hemsidan oresundsdykning.se som en plattform för kunskapsförmedlingen.

Molldén, Rosita

Ingen profil

Mueck, Armin

Undervattensfilmer längs Nordens kuster, Atlanten, Norska fjordar, Medelhavet och Röda havet. Filmerna görs från egen 14 meter lång segelbåt som är utrustat med alla nödvändiga dykutrustningar, inklusive kompressor.

Muld, Peter

Jag har precis avslutat ett filmprojekt som jag har gjort tillsammans med Stefan Edman och Lisa Sihlberg. Vi reser runt till olika platser på västkusten och intervjuar forskare som har stor erfarenhet om problemen som vi har i Västerhavet.

Olofsson, Patrik

Jobbar framför allt med naturfilm och foto, de senaste åren främst i svensk skärgårdsmiljö men har även arbetat i fjällen, i Antarktis, Namibia, Senegal och Mali.

Pausette, Bernhard

Ingen profil

Pihl, Lina

Jag är delägare i film och fotobolaget Arrow Pictures AB.

Arbetsområde

Min passion är att resa och göra filmproduktioner från USA.

Pihl, Rickard

Är sedan 2005 verksam inom film, foto och driver bolaget Arrow Pictures AB sedan 2013.

Specialområde: Reptiler och insekter.

Quinth, La Vonne

Vår mission är att producera film som både sprider viktig kunskap, informerar och underhåller och som lämnar tittaren med en känsla av hopp och förtröstan på framtiden.

Quinth, Stefan

Att dokumentera och berätta om Naturen och Människan har varit vår uppgift sedan mitten av 70-talet. Kameran har fört oss genom tropiska skogar, ökenhetta, upp på de mäktiga glaciärerna men också till hembygdens ängar och hagar.

Romany-Engström, Anneli

Anneli är verksamhetsledare och håller i diverse olika projekt samt den övergripande planeringen för Ecofilm. Hit hör budget, avtalsskrivning samt övrig administration.

Rosvold, Elisabeth

Ingen profil

Segedahl, Mathilda

Är verksam inom konst, foto och film i egna företaget Matte Production sedan 2018.
Arbetat för Arvsfonds projekten Safari Sverige och Miljöjägarna sedan 2018.

Seldén, Anette

Annette har specialiserat sig på undervattensfoto, där genren undervattenslandskap innebär stora utmaningar i våra nordiska vatten,

Sihlberg, Lisa

Målet är att i form av foto, film, föreläsningar och artiklar informera om vår natur och klimat, samt vad vi människor kan göra för att ta hand om vår livsmiljö.

Skoog, Kurt

Jag gör dokumentärfilmer, huvudsakligen inom områdena natur och kultur. Naturfilmerna har uteslutande handlat om vatten, ett ämne jag inte kan sluta fascineras av.

Ulfelt, Roland

Föredrag om de stora rovdjuren, utbildningsfilmer åt Skolmedia.
Ett hundratal kortare och längre filmer ligger på Youtube. Sök på Roland Ulfeld.
Studiojobb i Digitalstudion som videofotograf och ljudtekniker vid sändningar.

Wramén, Marko

Havet är där jag arbetar mest, hav och sjöar runtom i världen. Det finns så mycket spännande att upptäcka i de tre dimensionerna under ytan som de flesta aldrig ser.

Ålander, Maria

Maria är journalist och producent för Ecofilms produktioner. Hon jobbar med research och skriver manus.

Hedersmedlemmar

Lind, Ingemar

Ingemar Lind utsågs till föreningens första hedersmedlem på Scandinavian Wildlife Film Festival 2016.

Jonasson, Ulf

Att få förmedla i film mycket av det jag upplever i naturen värdesätter jag mycket högt. Sedan 25 år tillbaka är det min huvudsakliga professionella syssla.

Erson, Boris

boris.ersson@gmail.com

Agnestrand, Rolf

Jag har producerat naturfilmer åt SVT samt företagsfilmer och informationsfilmer åt olika företag och organisationer sedan 1971. Min första TV-film kom 1976 efter fem års arbete med fiskgjusar vid sjön Båven i Sörmland.

Obenius, Björn

Filmar dokumentärer sen 1980. Eget företag sen 1993. Har gjort en hel del beställningsfilm och film om människor, skolor och företag. Filmar numera mest natur.

Förberedande medlemmar

I föreningen finns för tillfället 27 förberedande medlemmar:
Som ”Förberedande medlem” får man ta del av föreningens arrangemang, utskick och föreläsningar. För mer information kontakta någon i styrelsen.

Rahmatulla Alizade
Per-Anders Agdler
Linnea Andersson
Casimir Artman
Karl-David Arvidsson – Wildlifevideopicture
Anna Axelsson
Jan Brunström
Pontus Hjelm – www.phwildlife.com
Carl-Erik Isaksson
Ibrahim Khodabash
Zahra Khodabash
Per Jarnkvist
Julius Jones
Christian Laestander
Axel Lundholm
Hilma Lundqvist

Christian Olsson
Gert Olsson – www.innature.eu
Sunniva Olsson
Elicia Runmon
Klara Sederholm
Rasmus Skaarup
Måns Söderkvist
Simon Söderkvist
Ann-Britt Karlsson
Anne Westman
Michael Nekludov

Stödmedlemmar & Rådgivare

Föreningen har för närvarande 50 stödmedlemmar/rådgivare.

Bo Landin (Stödmedlem/Rådgivare) – www.scandinature.com

 

Naturen är något alldeles speciellt för oss nordbor. Det öppna småskaliga kulturlandskapet, tusentals sjöar och våtmarker, en lång kust med en skärgård som saknar motstycke, och skogen med all sin mystisk och skönhet. Vår natur är en plats för vila och rekreation, och här hämtar vi inspiration och idéer till våra filmer. Det finns också ett värdefullt arv att förvalta när det gäller nordisk naturfilm, som speglar vårt sätt att se och uppleva naturen.

Genom att skildra vår fantastiska natur med film vill vi också skapa intresse och engagemang för natur- och miljöfrågor. Den nordiska naturfilmen kan bli ett verktyg för att skydda och bevara biologisk mångfald och hotade arter. Genom att bli stödmedlem ger du oss möjlighet att stödja och utveckla svensk naturfilm, inspirera och engagera en ny generation av Unga naturfilmare, anordna publika naturfilmsfestivaler och fortsätta producera personlig och viktig naturfilm.
Stöd vårt arbete: