Lardner, Björn

Företagsuppgifter

Lardner Cinematography & Science startades 2017 och har hittills sysslat mest med forskning (ormars ekologi, populationsmodellering) på konsultbasis. Nu tar dock naturfilmandet över som huvudsaklig inriktning. Beaktar även förfrågningar om att producera informationsfilm.

Arbetsområde

Filmar ofta makro men ibland även större djur på längre håll. Filmar ofta nattetid, ibland strax under vattenytan. Arbetar i PC-miljö och redigerar i DaVinci Resolve. Är mycket intresserad av den tekniska sidan av videoproduktion.
Sedan flera år tillbaka har jag samlat material för två filmer: en om reproduktionsstrategier hos våra grodor och paddor, samt en om reproduktionsstrategier hos huggorm och snok. Den förstnämnda är i princip färdigfilmad och nu i början av klippstadiet.
Har tidigare forskat på grod- och kräldjur i Sverige och USA; sedan millennieskiftet med fokus på tropiska öar såsom Guam (där jag bodde i 11 år), Borneo och Sulawesi. Har medförfattat en bok om Borneos ormar, en app om ett obskyrt ormsläkte på Borneo, samt bidragit med foton till många böcker om grod- och kräldjur.

Produktioner

Har hittills inte producerat några egna filmer utan bara bidragit med sekvenser till andras produktioner.

Kontaktuppgifter

Björn Lardner
Lardner Cinematography & Science
Bokekullsvägen 6C
27730 Kivik
Telefon: 0702-687171
Epost: scinemato@gmail.com