Lind, Ingemar

Hedersmedlem

Ingemar Lind utsågs till föreningens första hedersmedlem på Scandinavian Wildlife Film Festival 2016.

Se film om Ingemar.

Företagsuppgifter

Anställd på SVT 1959-80. Började min frilansverksamhet samma höst.Var med om att starta ett program som fick namnet ”Mitt i naturen”, där jag paralellt med att göra egna filmer läste och faktagranskade praktiskt taget alla utländska naturfilmer fram till 1994. Blev under den tiden något av ”naturrösten” i teve. Har försökt, att med ålderns rätt, trappa ned något vad gäller nyproduktioner. men…

Arbetsområde

Har mestadels sysslat med fågelmonografier,produktioner som varit tidsödande, men som lärt mig oerhört mycket. Försöker, efter bästa förmåga,leva efter mottot:Hänsyn, respekt och ödmjukhet. Man kommer nära både djur och människor på det sättet. Tycker ljudet är viktigare än bilden i naturdokumentärer. Man hör ju oftare mer än man ser. Använder enbart naturljud,aldrig musik. Reser gärna runt i landet och visar mina filmer och kåserar om livet som naturfilmare. Har, för närvarande, 12 st. filmer på dvd till försäljning, nämligen:Vildrenens år. Kuorga, fågeln som är stor som en människa. Med tranorna mot södern. Blåhaken, midnattssolens mästersångare. Alfågeln, israndens fågel. Varanger, porten mot ishavet. Året på fjället. Sagan om myskoxen Ingemar. Nattsångare. Rördrommens sjö. Samtal med en lavskrika. Möte med fjällpiparen.

Produktioner

Har gjort ett 50-tal naturfilmer av varierande längd för Sveriges Television. Till exempel: Fjällräv, Blåhaken, Midnattssolens Mästersångare, Nattsångare, Vildrenens år, Rördrommens sjö. Samtal med en Lavskrika. Möte med Fjällpiparen.

Kontaktuppgifter

Ingemar Lind Naturfilm
Michelvägen 16
840 98 TÄNNDALEN
Sverige

Telefon: +4670 372 25 09
Epost: ingemar.lind.naturfilm@telia.com