Pihl, Lina

Företagsuppgifter

Jag är delägare i film och fotobolaget Arrow Pictures AB.

Arbetsområde

Min passion är att resa och göra filmproduktioner från USA.

Produktioner

Nutidens utvandrare (2017)
Mellan 1845 och början på 1900-talet emigrerade över en miljon svenskar till USA. Anledningen var bland annat fattigdom, religiöst förtryck samt att ryktet om Amerika blev som en framtidsdröm för många. Efter 1930-talet minskade utvandringen men än idag utvandrar svenskar till det stora landet i väst. Varför utvandrar svenskar idag till USA? Vad finns det för problematik? Blev det som de hade tänkt sig? Längtar de hem?

En resa genom det vilda nordvästra USA (2016)
Kort naturfilm från området kring Yellowstone och Black Hills i nordvästra USA.

Livet vid Saguarokaktusen (2015)
Kort naturfilm om jättekaktusen Saguaron och livet runt den i Sonoraöknen

Västgötaspets – en stor hund i en liten kropp (2013)
En dokumentär om vallhundrasen västgötaspets (en av Sveriges nationalraser). Filmen skildrar historien, med start från vikingatiden och 1940-talets räddning av rasen. Under vikingatiden kommer det att vara fiktiva klipp av vikingar som lever med sina hundar.
På 1940-talet så var rasen nästan utdöd, den fanns på några få gårdar i Västergötland. På den tiden fanns två herrar vid namn av Björn von Rosen och K-G Zetterstén som begav sig ut och sökte upp västgötaspetsar och började sin avel.
Man får se vad rasen kan användas till idag såsom agility, utställning, vallning, lydnad. Genom filmen speglas olika typer av utseende då de kan födas både med lång svans, utan svans och med en kort svansstubb. Filmen visar även utvecklingen från nyfödd valp till unghund.
Detta är en film till alla som har intresse för denna svenska urhund.

Kontaktuppgifter

Lina Pihl
Arrow Pictures AB
Stojby 221
395 92 Rockneby
Sverige

Telefon: 073-07 44 803
Epost: lina@arrowpictures.se
Hemsida: www.arrowpictures.se