Sihlberg, Lisa

Företagsuppgifter

Sihlberg Productions är ett foto- och filmföretag med inriktning på dokumentation av natur, djur och klimat med särskilt fokus på hotade arter i regnskog. Målet är att i form av foto, film, föreläsningar och artiklar informera om vår natur och klimat, samt vad vi människor kan göra för att ta hand om vår livsmiljö.
Stort fokus ligger på foto och film i kortfilmsversion för att spridas i sociala kanaler som Instagram och på Youtube.
Företaget är sedan 2014 sponsrat av Focus Nordic (Tamron, Think tank, Lexar) och är även en del av Sony Nordic Alpha Shooter sedan 2020.

Arbetsområde

Just nu medverkar Lisa i tidsskriften ”Mother Magazine”, ett magasin som lyfter kvinnliga naturfotografers arbete för vår planet. Hon arbetar i nuläget tillsammans med Stefan Edman och Peter Muld med en dokumentär om Västerhavet. Hon är även i slutfasen av en kort dokumentär om livet i regnskogen i den Colombianska delen av Amazonas.

Produktioner

Lisa har medverkat i en rad fotoproduktioner, utställning till förmån för orangutanger i Borneos regnskog, föreläsningar och artiklar. Dock är listan av filmproduktioner fortfarande kort, då detta är ett tämligen nytt område för Lisa. Två dokumentärer är på gång under 2023/24.

Tidigare dokumentär om White hawk foundation i Costa Rica, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=2Ffh0Nqn_wg&t=147s

Fler informationsfilmer om vår natur hittas på:
https://www.youtube.com/channel/UCk-_QoLs_YSw0aEWCGDfPkA

Sociala Medier