Naturfilm på TV

De kan inte gestikulera och ansiktsuttrycket har vi svårt att tyda. Ändå står valar och delfiner oss så nära, med sin intelligens och sitt rika språk. De lever också i grupper med starka släktband. I den här prisbelönta filmen får vi lära känna valarnas stora familj på djupet.

__________________________________________________________________________


Genom årstider, biologisk mångfald, flyttfåglar, odlingar och en liten skara höns, filosoferar Tina-Marie Qwiberg och Andi Loor om mänskligheten, dess vara och dess förhållande till natur, djur och planeten.  Är vår distansering från naturen och allt omkring levande en av de största orsakerna till klimatförändringar och artdöd?

________________________________________________________________________

Gråsälen i Östersjön är en av våra största toppredatorer. Från att ha varit nästan utrotad är den nu tillbaka i våra svenska vatten, men vi vet förvånansvärt lite om den. Hur lever den? Har den samma partner hela livet? Hur parar den sig? Dykaren och undervattensfilmaren Johan Candert tar med oss ned under ytan till en värld där sälarna lever. Han har fått komma in i en värld som väldigt få människor sett. Sälarnas värld. (49 min)

________________________________________________________________________

Den stora älgvandringen. Höjdpunkter 2022

Nu visas de allra bästa djur- och naturupplevelserna från slow-tv sändningen 2022. (49 min)

————————————————————————————-
Radioprogram:

Naturfilmaren Jan Lindblads livslånga kamp

Jan Lindblad vid skrivbordet i Sörmland tillsammans med tigern Rani.P4 Dokumentär från 2022.