Pihl, Rickard

Företagsuppgifter

Är sedan 2005 verksam inom film, foto och driver bolaget Arrow Pictures AB sedan 2013.

Arbetar för projektet Miljöjägarna för att inspirera filmintresserade ungdomar.

Arbetsområde

Jobbar främst med USA och Sveriges natur och djurliv, med särskilt intresse för reptiler. Förutom naturfilm så jobbar jag en hel del med dokumentärfilm och andra filmproduktioner.

Produktioner

Livet i en hamn på Öland (2013)

Kortdokumentär om livet i en hamn för en yrkesfiskare på Öland. Filmen handlar om hur svårt det är att vara yrkesfiskare idag i Östersjön och hur dagarna bara går.
Länk till filmen: https://youtu.be/IvQzZqwNkkc


Västgötaspets – en stor hund i en liten kropp (2013)

En dokumentär om vallhundrasen västgötaspets (en av Sveriges nationalraser). Filmen skildrar historien, med start från vikingatiden och 1940-talets räddning av rasen. Under vikingatiden kommer det att vara fiktiva klipp av vikingar som lever med sina hundar.
På 1940-talet så var rasen nästan utdöd, den fanns på några få gårdar i Västergötland. På den tiden fanns två herrar vid namn av Björn von Rosen och K-G Zetterstén som begav sig ut och sökte upp västgötaspetsar och började sin avel.
Man får se vad rasen kan användas till idag såsom agility, utställning, vallning, lydnad. Genom filmen speglas olika typer av utseende då de kan födas både med lång svans, utan svans och med en kort svansstubb. Filmen visar även utvecklingen från nyfödd valp till unghund.
Detta är en film till alla som har intresse för denna svenska urhund.
Trailer: https://youtu.be/iqAYYI-mrc0


Livet vid Saguarokaktusen (2015)

Kort naturfilm om jättekaktusen Saguaron och livet runt den i Sonoraöknen
Film: https://youtu.be/FSZi-7hDrSs


En resa genom det vilda nordvästra USA (2016)

Kort naturfilm från området kring Yellowstone och Black Hills i nordvästra USA.
Film: https://youtu.be/bq72VxEBDZg


Nutidens utvandrare (2017)

Mellan 1845 och början på 1900-talet emigrerade över en miljon svenskar till USA. Anledningen var bland annat fattigdom, religiöst förtryck samt att ryktet om Amerika blev som en framtidsdröm för många. Efter 1930-talet minskade utvandringen men än idag utvandrar svenskar till det stora landet i väst. Varför utvandrar svenskar idag till USA? Vad finns det för problematik? Blev det som de hade tänkt sig? Längtar de hem?

Vi har påbörjat en dokumentär där vi har träffat tre emigranter under tre dagar som har flyttat till USA av olika anledningar. Vi vill ge en annan bild av svenskar i USA än den som ges i media idag . För att kunna utveckla vår dokumentär söker vi pengar till att fortsätta filma dessa tre emigranter för att på så sätt kunna ge en djupare bild av livet i USA. Filmen kommer få en längd på 58 minuter och kommer skildra deras historia, men även nutida händelser i deras liv.
Film: https://youtu.be/KpgnFlhcpVY

Sandödlan – En mångfärgad doldis (2018)

Kortfilm om Sveriges mest sällsynta ödla Sandödlan.
Film: https://youtu.be/XlBPI3ihkU8

Kontaktuppgifter

KONTAKTUPPGIFTER:
Rickard Pihl, Arrow Pictures AB
Stojby 221
395 92 Rockneby
Sverige

Telefon: 070-4508906
Epost: rickard@arrowpictures.se
Hemsida: www.arrowpictures.se