Eliasson-Edland, Sarita

Företagsuppgifter

Mitt namn är Sarita Eliasson Edland, jag skapar filmstorys i mitt produktionsbolag, 4 Wheel Film AB. Mitt focus är natur- och äventyrsfilmer. Jag vill visa tittarna den biologiska mångfalden som finns på vår planet. Ta med tittarna på spännande resor där man får träffa människor som värnar om både djur och natur.
Jag vill visa unga människor den enorma fascinerande natur som vi omger oss av. Inspirera barn och unga att vilja veta mer naturen och djuren som lever både på land och i hav.
Som dykare så har jag upplevt den spännande värld som finns i både hav och sjö. Jag dokumenterar med UV kamera främst i grunda vatten där mångfalden är stor. Speciellt intresse har jag för den biologiska mångfalden i blå näringar, såsom mussel- och tångodlingar. Även ålgräsängar har en stor dragningskraft på mig då dessa ängar är havets barnkammare.
Även på land så dras jag till det som är smått. Insekter är ett spännande område att filma och att berätta storys kring. Variationen av insekter är enorm och dessa varelser är mycket fängslande.
Förebilder inom filmskapande är Todd Moen https://www.toddmoencreative.com/

Arbetsområde

Filmfotograf med focus på land- och vattenmiljöer.
Dokumentärer (Äventyr/expeditioner och personporträtt)

Produktioner

2013 Walkabout in flyfishing New Zealand
2021 Karin & Sixten Söderberg
2022/2023 Kortfilmserie om Allemansrätten

Kontaktuppgifter

Sarita Eliasson Edland
Ingmansväg 27
451 90 Uddevalla
Sweden

Mobiltelefon: +46 703 188 778
Epost: sarita@4wheelfilm.com
Hemsida: www.4wheelfilm.com