Aktuellt

Titta på Mikael Kristenssons fantastiska film

Earth:Muted

En dal, tre familjer, en ekologisk kris. I en dalgång i Kina har de pollinerande insekterna försvunnit på grund av överanvändning av bekämpningsmedel. Tre livsöden fångar den sköra relationen mellan natur och människa och ett ekosystem på väg mot kollaps. Internationellt prisbelönt film av Mikael Kristersson, en av naturdokumentärens största svenska filmare.

Se filmen på SVTPlay:
https://www.svtplay.se/video/33639590/earth-muted

——————————————————————————————

Presentation av nya ordföranden.

Rickard Pihl 36 år och är ny ordförande i föreningen, här är en presentationsvideo om honom.


Ny styrelse på årsmötet 2021

På årets årsmöte som hölls digital den 6:e februari valdes ny styrelse och nya ordföringar. Totalt deltog 29st personer på mötet och det valdes in 4 nya förberedandemedlemmar.

Till ny ordförande valdes Rickard Pihl

Till ny vice ordförande valdes Rosita Molldén


Nästa festival är under planering!
Scandinavian Wildlife Film Festival 2022

Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand
4-6  februari 2022
För mer information besök www.swff.se

OBS! På grund av det nuvarande corona-läget har SWFF Scandinavien Wildlife Film Festival 2022 i Hunnebostrand flyttats från februari till 29 september – 2 oktober 2022


Kulturpris till Naturfilmarna

Naturfilmarna har fått Sotenäs kommuns stora kulturpris på 10 000 kr, visst är det fantastiskt. Vi har ända sedan starten 2009 haft ett nära samarbete Sotenäs kommun och kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand. Vi har genomfört tre framgångsrika naturfilmsfestivaler med stöd från samma kommun. Vi har haft stort fokus på Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand i vårt ungdomsarbete.

Nu står vi i begrepp att tillsammans med Hav & Land bilda ett filmcenter med inriktning natur, lokal kultur och berömvärda personer i Sotenäs kommun. Vi håller på med en dokumentär om Karin och Sixten Söderberg på Smögen, två eldsjälar som kämpar för en bättre miljö och hållbart fiske, men som också under alla år gjort så mycket mer för smögenborna.

Sotenäs kommun visar nu sin uppskattning genom att tilldela oss deras kulturpris för 2018. Prisutdelningen ägde rum i Folkets hus, Kungshamn, den 13 december. Stefan och LaVonne som tog initiativet till att bilda Naturfilmarna för 10 år sedan skulle vara de givna mottagarna av den fina utmärkelsen, men eftersom de nu är i USA och firar jul, så fick Claes rycka in och framföra vårt gemensamma tack. Svante har dokumenterat det hela med en kort film som snart dyker upp på vår hemsida.